5 mooiste stranden in Europa

De coronacrisis lijkt op z'n retour. We kunnen weer op vakantie en verre reizen maken. Tijd om dus even een mooie strandvakantie te plannen. Wij helpen je alvast met een lijstje van de mooiste stranden in Europa!


1. Elafonissi Beach

Dit prachtige strand op het Griekse eiland Kreta wordt beschouwt als één van de mooiste stranden van Europa. Wij snappen wel waarom! Op sommige momenten kleurt het strand namelijk roze! Dit lijkt ons het strand om je Instagram wat meer kleur te geven. Kleine disclaimer: (de Griekse eilanden komen veel voor in dit artikel).
2. Shipwreck beach

Nog een Grieks eiland. En niet zomaar eentje. Dit strand heb je hoogstwaarschijnlijk wel een keertje voorbij zien komen. Het gaat namelijk om Shipwreck Beach op Zakynthos. De naam zegt het natuurlijk al, maar er ligt dus een wrak op het strand. Door de hoge kliffen die het strand omringen is het een spectaculair strand om te bezoeken. Een tip: bekijk het strand van bovenaf. Zo kan je meer genieten van het uitzicht en lopen er geen toeristen voor je neus.
3. Vik Beach

Je zal op dit strand niet zo snel kunnen zonnen. Het strand ligt namelijk in IJsland. Het strand wordt ook wel 'Black Sand Beach' genoemd. Het bestaat uit zwart zand met rotspartijen. Dit zorgt ervoor dat het een zeer mysterieus strand is. Dit strand zorgt ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring!

4. Playa de las catedrales galicia

Dit mooie strand in Spanje is heel bijzonder. Het is niet een zonstrand, maar wel zeer spectaculair. Met de boogvormige rotsen ziet dit strand er zeer kunstzinnig uit. Wandel lekker de zonsondergang tegemoet terwijl je de mooiste foto's maakt van de dingen die dit natuurgebied te bieden heeft.
5. Seitan Limania Beach

Het laatste strand van dit lijstje ligt ook weer in Griekenland. (Ach ja, wat wil je ook met een land dat meer dan 6000 eilanden telt). Bij dit strand is alleen de rit ernaartoe al memorabel! Eenmaal aangekomen ligt er een klein strand tussen de rotsen die aangevuld wordt met een azuurblauwe zee. Bekijk de foto maar even, want wauw!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven