5 mooie stranden in Nederland die je moet bezoeken deze zomer!Nu het eindelijk mooi weer is, wordt het tijd om lekker te flaneren over het strand. Als we aan mooie stranden denken, zullen de meeste aan palmstranden in het buitenland denken. We hebben echter ook fantastische stranden hier in ons landje! Wij zetten ze even voor je op een rijtje.


Cadzand

Dit is het zuidelijkste strand van Nederland. Een aardig eindje rijden voor de meeste onder ons dus. Maarrr het is de lange reis wel waard. Met een 11 kilometer (!) lang zandstrand is er altijd een rustig plekje te vinden! Ook zou je bijvoorbeeld je hond mee kunnen nemen, zodat ze zich helemaal kunnen uitleven. Zo geniet jij lekker van het strand samen met je trouwe viervoeter!


Harderwijk

Deze plaats is wat anders dan de rest op het lijstje. Het gaat hier om een stadsstrand. Harderwijk is druk bezig geweest om er een toeristische attractie van te maken. En dat is gelukt ook! Met de vele gezellige restaurantjes langs de boulevard en de wandelpromenade is dit een aanlokkelijke plek om tijdens je stranddag te vertoeven. Achter het strand kan er met een bootje aangelegd worden, dus je kan lekker varen op het meer als je het strand zat bent.


Schiermonnikoog

Dit eiland staat bekend als heel rustig. Dit is ook zeker zo, behalve in juli en augustus. Er is dan wel nog steeds genoeg plek om rustig te zitten vanwege de brede zandstranden. Trouwens het strand van Schiermonnikoog wordt door sommige kenners zelfs als het mooiste strand van Europa gezien! Tuur lekker naar de horizon terwijl je op het strand ligt. Daarnaast is er ook nog een grote kans dat je zeehonden spot op sommige delen van het strand! Hierdoor zal je een onvergetelijke dag beleven op het strand die je jaren nog met je meedraagt.


Zandvoort

In dit lijstje kan natuurlijk niet één van de bekendste kustplaatsen in Nederland ontbreken. Zandvoort is één van deze bekende kustplaatsen. Dit is natuurlijk niet zomaar. Met de vele hippe strandtenten leent dit strand zich voor een perfecte lange stranddag. Voor de trendy insta fashionistas onder ons is dit ook een mooie plek om je Instagramfeed mee op te leuken! Het strand is wel zeer toeristisch. Maar doordat het strand lang en breed is, blijft er genoeg plek over voor de Luxepaardjes die lekker een dagje willen zonnen!


Noordwijk

Net zoals Zandvoort is Noordwijk één van de bekendste kustplaatsen in Nederland. Het zwemwater krijgt een hoge beoordeling en de stranden worden goed schoon gehouden. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te paard over het strand te gaan! Hoe vet is dat? Als een middeleeuwse ridder galoppeer je de zonsondergang tegemoet. Aan het eind van de dag kan je lekker barbecueën bij één van de leuke strandpaviljoens! Kortom, er is genoeg te doen voor jouw perfecte stranddag!
0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven